Seminarer

SEMINARER

REN I EN BESKIDT VERDEN – Ruben Knudsen

Torsdag eftermiddag – Mariager Efterskole aula
Sex er overalt. Nøgne damer hænger på plakater rundt omkring i byerne og bare bryster på busserne. Og aldrig har porno været så udbredt, som det er i dag. Også blandt kristne. Hvordan tackler vi det her som kristne, nu når vi er kaldet til at leve rene og hellige? Hvordan kan vi holde os fra seksuel synd og i stedet ophøje sex i ægteskabet? Og hvordan kan vi hjælpe hinanden i denne kamp?

Ruben er præst i Randers Valgmenighed, og han har stor erfaring med at vejlede
mennesker i dette emne, både igennem undervisning og personlige samtaler. Ruben tager ikke let på emnet og kommer ikke med et quick fix, men han kommer derimod med et realistisk bud på, hvad vi som kristne kan gøre.

AT BEVARE TROEN SOM UNG – Michael Nygaard

Torsdag eftermiddag – Hallen
Flere og flere unge kristne bevæger sig væk fra troen, særligt i gymnasietiden. Både fordi det kan blive svært at tro på Gud rent intellektuelt, når alle de andre påstår, det er en modsætning til videnskab – men også bare når det kommer til livet med Jesus. Det kan nemlig være svært med fester og fristelser. Hvad kan vi gøre for at bevare en stærk tro i ikke-kristne miljøer? Hvordan kan vi være kristne, der elsker Jesus så meget, at vi har lyst til at gå imod kulturen?
Michael er en ung mand, der har bevaret troen igennem fristelser og hårde tider. Fordi han både er teologistuderende på Menighedsfakultetet og fritidsforkynder, er han en mand, som både er spændende at lytte til, og som virkelig har noget dybde.

AKADEMISK TRO – Peter Øhrstrøm

Torsdag eftermiddag – Mariager Højskole klasselokale
Hvordan kan man på den ene side være kristen og samtidigt akademisk?
Som kristne ønsker vi at koble det at studere, lære, tænke rationelt og forske op på vores tro. Men hvorfor kom der en shitstorm imod Esben Lunde, bare fordi han både var kristen og forskningsminister? Hvorfor mener folk, at det er modsætninger? Og hvorfor mener vi ikke det som kristne? Og hvordan kan vi i vores akademiske tænkning ære Gud?

Peter Øhrstrøm er professor på Aalborg Universitet og forsker i filosofi, kommunikation og informatik.

BIBELLÆSNING OG BØN – Mikael Iversen

Torsdag eftermiddag – Mariager Højskole auditorium
Hvor er vi dog mange, der har svært ved bibellæsning og bøn! Også selvom det er noget af det mest elementære i vores relation med Jesus. Vi ved jo, at vi har brug for tid med Jesus for at styrke relationen. Men hvad kan vi gøre for rent faktisk at få læst og bedt? Og hvordan kan vi forberede tiden med Jesus, så vi får endnu mere ud af det?

Mikael har stor erfaring med at vejlede unge i deres relation til Jesus, særligt gennem sine mange år som ungdomsleder og i dag som lærer på Mariager Højskole.

 

DATING – Asbjørn og Caroline Brokhøj Urban

Fredag eftermiddag – Hallen
Hvad betyder det at man ikke længere bare er ‘venner’ men heller ikke er ‘gift’? Et commitment uden et livslangt løfte. Hvor er vi på vej hen? Hvad må det koste? Hvad gør vi med begæret og lysten til sex?
Når vi involverer os fysisk og psykisk med et andet menneske, udfordrer vi også os selv og hinanden med en masse spørgsmål. Caroline og Asbjørn tager emnet op og deler tanker og erfaringer efter flere år som single, tre år som kærester og nu 10 måneder som ægtefolk. Seminaret er både for singler og folk i forhold. Det vil være muligt at stille spørgsmål og bidrage med kommentarer.

Begge er 27 år og kommer i Aarhus Valgmenighed. Caroline er på sit sidste år af sin kandidat i Diakoni på Aarhus Universitet og Asbjørn også sidste år af sin bachelor i Kristendom, Kultur og Kommunikation.

AT GØRE DISCIPLE – Thomas Willer

Fredag eftermiddag – Mariager Efterskole aula
Missionsbefalingen kalder alle kristne til at “gøre disciple”. (Matt 28:19) Men hvordan ser det ud for en helt normal, ung kristen i Danmark? Hvordan kan vi rent praktisk lede ikkekristne til Jesus? Og hvordan tager vi dem videre fra det første møde med Jesus til rent faktisk at blive disciple?

Thomas har stor erfaring med at gøre disciple gennem sine mere end 13 år som præst i København. I dag fortsætter han denne tjeneste som præst i Aalborg Vineyard.

 

LEDERSKAB – Jens Henrik Kirk

Fredag eftermiddag – Mariager Højskole klasselokale
Lederskab kan være utroligt svært og krævende. Særligt når det ikke går godt, for så
ligger ansvaret på lederens skuldre. Hvordan kan vi blive ledere, der holder? Ledere der får sat mål, og som når målet? Ledere som folk har lyst til at følge efter? Ledere som på én gang lever sit kald ud men samtidigt holder begge ben på jorden i ydmyghed og afhængighed af Jesus?

Seminaret er både med henblik på ledere i store og små sammenhænge – eller blot for de interesserede.

Jens-Henrik har har stor erfaring med ledelse, bl.a. ud fra sine 12 år som forstander på Mariager Efterskole.

PSYKISKE LIDELSER – Jakob Vagner

Fredag eftermiddag – Mariager Højskole auditorium
Utallige danskere lider af psykiske sygdomme i dag, og antallet af ramte danskere bliver kun værre. Det gælder både angst, depression, stress og mange andre former for psykiske lidelser. Hvad har Jesus at byde mennesker midt i alt det her? Og hvordan kan vi som kristne hjælpe folk i de her situationer?

Jakob Vagner har selv angst. Han ved, hvad det handler om, og han vil ikke lægge skjul
på sin egen kamp i seminaret.

Jakob har været lærer på Mariager Højskole i 10 år og er i dag ansat som præst i Roskild Baptistkirke.