SEMINARER

SEMINARER

Her kan du læse mere om seminar-udvalget torsdag og fredag formiddag på Brighter 2021.

Information om seminarerne til Brighter 2022 er på vej!

Seminarer torsdag d. 20. oktober

Jamie Lieberkind: Trosforsvar

Commitment til Gud betyder også commitment til at stå fast ved ens tro, selv når den bliver betvivlet. Vi har ikke lyst til at benægte vores tro over for vores venner (Matt. 10:33), men nogle gange kan det være svært at vide, hvad man skal sige, når folk stiller kritiske spørgsmål.

På foredraget om trosforsvar kan du komme og høre nogle solide argumenter for, hvorfor det giver mening at stole på Bibelen og tro på en Gud, der genopstod fra de døde – og derudover bliver der god tid til spørgsmål og svar og til en god samtale om, hvordan det lige er, man skal håndtere kritiske spørgsmål, der uundgåeligt måtte komme.

Foredraget holdes af Jamie Lieberkind, der er teolog og medlem af Brighters lederteam.

Jacob Rosenlund: Køn og seksualitet

Køn og seksualitet er et af de mest omdiskuterede emner i dag. Det, at tro på, at ægteskabet er mellem en mand og kvinde, eller at der kun findes to egentlige køn, er en upopulær og endda diskriminerende holdning i dagens Danmark.

Hvordan navigerer vi samfundets usikre farvand som kristne? Hvordan skal vi forholde os til det kærligt, men uden samtidig at gå på kompromis med vores tro? Glæd dig til at Jacob Munk Rosenlund, skarp og engageret teolog, foredragsholder og forfatter, vil besvare disse spørgsmål i dette seminar. Det bliver klasse!

Anna Sørensen: Ung og Stresset

Er du presset eller stresset? Eller kender du nogen, der er? Mere end nogensinde før kæmper unge i dag med deres mentale sundhed: Stress, angst og depression er blevet en del af normalen.

Men hvordan ender man dér? Hvad kan man gøre ved det? Hvordan kan man forhindre det i et samfund, som stiller så mange krav til én som ung?

Alle de spørgsmål og meget mere vil psykolog og projektkoordinator Anna Sørensen behandle i seminaret om Unge og Stress. Glæd dig til et seminar, hvor du får redskaber til at deale med presset i hverdagen!

Sofie Kure: Kristen Klimakamp?

Det sidste mulige seminar om torsdagen handler om klimaet:

Burde vi som kristne flyve i fly? Eller spise kød? Verden går under i klimakrisen, og samtidigt tror vi som kristne på, at verden vil blive genskabt som Den Nye Jord til sidst af Gud. Skal vi så som kristne overhovedet engagere os i klimakampen? I så fald, hvordan?

Hør om dette og meget mere fra den spændende personlighed, Sofie Larsen Kure, som er projektkoordinator for Grøn Kirke på vegne af Danske Kirkers Råd. Hun er en spændende leder og initiativtager for den grønne omstilling i vores kirker.

Seminarer fredag d. 21. oktober

“Ibrahim”: Forfulgt for sin tro – vidnesbyrd fra Syrien

Fredag eftermiddag under Brighter får du muligheden for at møde en forfulgt kristen, ”Ibrahim”. Hans rigtige navn og ansigt holdes anonymt på internettet for at beskytte ham og hans familie.

Ibrahim fra Aleppo har oplevet kristen forfølgelse på egen krop. Da ca. 70% af de kristne i Syrien flygtede under borgerkrigen blev Ibrahim boende i landet og hjalp de forfulgte kristne i nød. Ibrahim er i dag præst i en partnerkirke i Aleppo og leder ”Centre of hope” i Syrien, hvor han hjælper unge kristne og familier.

Under seminaret vil fokus være på det at være så committed til sin tro, at man bliver forfulgt for den: Hvad vil det sige at være forfulgt? Hvor kommer forfølgelsen fra? Kan det virkelig have nogle positive konsekvenser? Kom, lyt og mød Ibrahim og du vil måske opleve en snært af hvad det vil sige at være forfulgt pga. sin tro på Jesus.

Vlado Lentz: Min Kristne Tro

Til et seminar under Brighter fredag eftermiddag for du muligheden for at møde Vlado Lentz.

Er det ham fra politijagten? Ja, det er det! Vlado Lentz er familiefar, færdselsbetjent og følger Jesus. Han har mere end 30 års erfaring indenfor færdselspolitiet, og arbejder fortsat for Midt-Vestsjællands Færdselspoliti. I hans lange karriere ændrede en dag pludselig alt, nemlig den dag han mødte Jesus!

Så glæd dig til at høre Vlado dele ud af sin trosrejse, og om hvordan den kristne tro sætter sit præg i dagligdagen som politimand, og hvordan han kan være committed til Jesus i sit arbejde.

Jimmy Hong: Sex og Dating

Som en ekstra treat har vi nu fået det på plads, at Brighters hovedtaler, Jimmy Hong, vil holde et seminar om Sex og Dating fredag eftermiddag!

Det er noget, han har rigtig meget erfaring med. Altså… At tale om…

Aaaaaaanyway, om du er single eller i et forhold er det altid godt at gøre sig nogle gode overvejelser og træffe de rigtige beslutninger, når det kommer til sex og dating – og Jimmy vil være der for at hjælpe dig på vej og besvare en masse af dine spørgsmål.

Glæd dig! Det bliver godt!

Lars Bo Olesen: Sundt Lederskab

Sidst, men ikke mindst, har du mulighed for at deltage i et inspirerende seminar om sundt lederskab:

Lars Bo er en stærk leder! Han er gift, far til to og har i dag to stillinger: Ledende præst i Åbenkirke, Herning, og forstander på Højskolen Acts Academy i Kolding. Som leder har han taget højskolen fra kun at have ganske få elever til i dag at have over 40 elever. Lars Bo har livslang erfaring som leder og har en inspirerende og varm personlighed, der får mennesker til at lytte og følge ham. Glæd jer til et inspirerende seminar om ledelse med Lars Bo!