SEMINARER

SEMINARER

Her kan du læse mere om seminar-udvalget torsdag og fredag formiddag på Brighter 2021.

Seminarer torsdag d. 21. oktober

Mikael Iversen

“Missionsfelt og minefelt – Din shortcut til 25 års erfaring om skole- og studenterarbejde”

(Klasselokale – Broen)

 

Om Mikael: Mikael Iversen vidste med det samme han satte fødderne på sit første ungdomsmøde, at det var her han hørte til resten af sit liv. Mikael elsker Jesus og elsker unge – og elsker specielt når de to mødes. Han har arbejdet med ungdomsarbejde i Norge, Italien, Tyskland og Danmark. Han får et kick af alt, der er missionalt og skolerelateret. Udover det elsker han sin franske kone, tre børn, at lære nye mennesker at kende, dykke i alt med bølger på toppen, løbeture, hvor han farer vild, drikke god kaffe og diskutere teologi og kirkehistorie og så bliver han altid glad af at starte nye kristne projekter. I øvrigt er han lærer på Mariager Højskole.

Om Mikaels seminar: Til Mikaels første år på gymnasiet fulgte der to sæt velmenende (men modstridende) sæt rådgivning fra ungdomsarbejdet. 1) Hold hovedet lavt og lad dine klassekammerater selv finde ud af hvorfor du skiller dig ud! 2) Start en vækkelse med bøn og op-på-stolen-for-Jesus prædikener. 25 år senere – ved at have lært af spændende erfaringer fra eget gymnasium, ungdomsarbejde og opstart af nationalt skolearbejde i otte europæiske nationer – destillerer Mikael sit hjertes passion og sin hjerne visdom på godt og ondt i netop det at give vores elskede Jesus videre til vores elskede medelever. Mikael (42) er til dagligt lærer på Mariager højskole, gift med sin kone og far til sine tre børn.

Tabita Dixen

“Socialt og diakonalt arbejde i byen”

(Auditorium – Højskolen)

 

Om Tabita: Tabita Dixen er til daglig leder af Familienetværket Aarhus Vest og er ansat som Familienetværkskonsulent ved Blå Kors Danmark. Hun brænder for at se flere kirker gøre mere for de mest trængte i Danmark og at mennesker får et møde med Jesus gennem os hver især.

Om Tabitas seminar: Mange mennesker oplever at møde Guds kærlighed gennem kirkernes sociale arbejde i dag – både praktisk og åndeligt. Hvad kan du og din kirke gøre helt konkret i jeres by i dag? Hvad vil det sige at være Jesu hænder og fødder? Hvordan deler man ud af Hans kærlighed og barmhjertighed og møder både fysisk og åndelig sult? Du vil blive inspireret og også udfordret i denne workshop.

Johannes og Else-Marie Hansen

“Sund seksualitet”

(Hallen – Efterskolen)

 

Om Johannes og Else-Marie: Else-Marie og Johannes Hansen er til dagligt ledende præster i Apostolsk kirke i Aalborg. Johannes er  specielt optaget af træning af kommende præster og ledere, lokalt og nationalt mens Else-Marie er optaget af det sociale og mission. Sammen har de iværksat en række sociale tiltag, bla. Familienetværket Vejgaard og Aalborg Foodbank. Førstnævnte er Else-Marie daglig leder for. Sammen har de 7 børn.

Deres store passion er at se mennesker møde Jesus og at se unge såvel som modne kristne komme ind i deres gudgivne kald og bestemmelse såvel i kirken som i samfundet.

Om Johannes og Else-Maries seminar: Hvad er en sund seksualitet og hvordan bevarer jeg min seksualitet sund såvel i singlelivet som i parforholdet?

Seminarer fredag d. 22. oktober

Hans Martin Skagestadt

“De unåede folkegrupper”

(Auditorium – Højskolen)

 

Om Hans Martin: Hans Martin Skagestad arbejder som evangelist for Troens Bevis og rejser rundt i Afrika og Asien og holder kampagner for tusindvis af mennesker, støtter og udruster lokale præster og evangelister og starter nye kirker hvert år. Han er en dygtig prædikant, som også prædiker meget i kirker i Vesten.

Om Hans Martins seminar: Der er tusindvis af folkegrupper, der ikke har mulighed for at høre om Jesus i dag. Hvorfor er det vigtigt at nå dem med evangeliet? Og hvordan gør vi det bedst muligt?

Til dette seminar vil Hans Martin sammen med andre ansatte i Troens Bevis fortælle om arbejdet, som Troens Bevis gør rundt omkring i verden.

Mikael Wandt Laursen

“Når kirken svigter”

(Klasselokale – Broen)

 

Om Mikael: Mikael er gift med Heidi og har fem børn, og til daglig er han generalsekretær i FrikirkeNet. Han har tidligere været præst i Kirken i Kulturcenteret i København og arbejdet som freelance journalist for blandt andet Danmarks radio. Han har en kandidat fra Fuller Theological Seminary i Missiologi.

Om Mikaels seminar: Hvad gør vi når folk oplever, at kirken svigter? Som generalsekretær for Frikirkenet forholder Mikael Wandt Laursen til denne problematik igen og igen. På dette seminar kan du høre Mikael fortælle om nødvendigheden af, at vi som kirker, ser være egne skyggesider og ikke bare ser dem, men forholder os til dem. Hvordan kan vi som kirker i en moderne verden holde fast i gamle sandheder og samtidig være Guds åbne arme vendt mod verden? Særligt når det kommer til spørgsmålet om homoseksualitet, oplever Mikael at kirken er udfordret på hvilken stilling, den skal tage, og hvordan den skal forholde sig til det. Glæd dig til en spændende snak om alt dette og selvfølgelig mulighed for selv at stille spørgsmål til Mikael.

Debat: Tro og politik

(Hallen – Efterskolen)

Velkommen til en spændende, kristen politisk debat, som vil bestå af tre debattører med relation til kristendommen. Debatten vil centrere sig om samspillet mellem kristendom og det at være en politisk person, og hvordan man navigerer i dette. Hvad betyder den kristne tro for disse politikere, både personligt, men også i forhold til deres politiske standpunkter? Giver det overhovedet mening at blande tro og politik, og hvis man kan blande dem, hvorfor er de så endt i hvert deres parti?

De tre debattører er:

DANIEL TOFT JAKOBSENHar siddet i Folketinget for Socialdemokratiet siden 2015 og har tidligere været medlem af menighedsrådet i Christian Sogn, Aarhus.

MARTIN HENRIKSEN: Sad i Folketinget for DF fra 2005-2019, er nyvalgt medlem af partiets hovedbestyrelse og har i en række medier talt kristendommens sag og bl.a. udtalt sig om sin åbenhed for mirakler.

RASMUS ELKJÆR LARSEN: Præst i Frikirken i Aabenraa og stiller op til næste folketingsvalg for Konservative.