SEMINARER

Seminarer – Onsdag

Leif Petterson – De sidste tider: Er Jorden ved at gå under?

Onsdag 14:00-15:30 (Højskolen, Auditoriet)
Medierne omtaler nærmest dagligt, klimaproblemet, terrorangreb og politisk uro. Denne diskussion behandles eskatologien, læren om de sidste tider. Men har vi, som kristne et endetidssyn, som møder de globale udfordringer verden står med, eller har vi for travlt med at spejde efter Jesu genkomst?

Leif Petterson er lærer og konstitueret forstander på Mariager Højskole. Sammen med Birgitte har han to børn. Han brænder for at undervise og uddanne den næste generation i Guds ord, og er ved at tage en Ph.d i pentekostal teologi. 

 

 

Philip Hyldgaard: Slavehandel og mig

Onsdag 14:00-15:30 (Broen, Klasselokale)
Der har aldrig været flere slaver, end der er i dag, og menneskehandlen har aldrig været en større industri end i dag. Men det er ikke slaver, som vi typisk tænker det, men sex-slaver. Hvordan er menneskehandlens indflydelse i verden i dag? Hvad er kirkens rolle? og kan vi gøre som individuelle personer gøre for at stoppe det? Seminaret vil tage udgangspunkt i menneskehandel men også blive relevant for socialt arbejde og diakoni i almindelighed.

Philip gik fra at være uvidende om menneskehandel til i dag at være leder af A21, som netop arbejder imod slavehandel i over 12 lande. Philip er en inspirerende person, som bl.a. er blevet overrakt en heltepris af Hillary Clinton, fordi han sammen med A21 gør en kæmpe forskel for så ufatteligt mange mennesker i verden.

Simon Pedersen: Lovsang – i liv og sang

Onsdag 14:00-15:30 (Højskolen, Klasseværelse 1)
Lovsang er… 30 minutter hver søndag i sang og musik, hvor vi lige kan trække vejret og forsøge at fordybe os en lille smule, inden vi bliver afbrudt… Eller hvad er lovsang?

Vi skal undersøge og erfare, hvad Bibelen fortæller os om lovsang og betydningen for os i dag. Der vil være plads til spørgsmål, undren og glædesudbrud.

Du behøver ikke være sanger eller musiker for at dette seminar har relevans for dig. Lovsang er for alle!

Simon Pedersen er lovsangsleder og sangskriver, bedst kendt for Skywalk-udgivelser og sine videoer med Stille Stunder på YouTube. Han har været på bibelskole i tre år i Californien og er nu kommet hjem til Danmark for at blive og tjene.

Seminarer – Torsdag

Jacob Munk: Gud elsker LGBT-personer!

Torsdag 14:00-15:30 (Salen)
Kønsdebatten fylder mediebilledet som aldrig før: Stadigt flere danskere springer ud som homoseksuelle, og antallet af personer der efterspørger kønsskifteoperationer er mere end femdoblet over de sidste ti år. Mange ser dette som en af vores tids store sejre. Men hvad skal man sige som kristen? Til dette seminar vil vi dykke ned i dette vanskelige spørgsmål og høre hvad Bibelen siger om homoseksualitet og transkønnethed – og ikke mindst tale om, hvordan vi kan bringe Guds kærlighed til mennesker, der har oplevelser som disse.

Jacob Munk har en bachelor i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og er i dag teologistuderende på Menighedsfakultetet. Han er forfatter til sin nye bog: “En langt bedre vej: En ny retning for debatten om køn og seksualitet” samt flere artikler i aviser og akademiske tidsskrifter. Han er også medforfatter til undervisningsmaterialet “Jeg er køn”.

 

Tahir Saleem: Kirkeplantning og den globale mission

Torsdag 14:00-15:30 (Klasseværelse i Broen)
I Vesten bliver antallet af kristne færre, men ikke i resten af verden! I Pakistan er der mange muligheder for Guds rige og kirkeplantning, selvom forfølgelsen også er stor. I dette seminar vil Tahir som en vaskeægte pakistansk kirkeplanter fortælle om sine erfaringer med og visioner for kirkeplantning og den globale mission. Projektet har plantet over 82 kirker og tæller nu over 1920 personer, som er blevet døbt til kristendommen. Projektet er også det, vi samler ind til på Brighter i år, og pengene rækker langt i Pakistan!

Tahir er fra Pakistan men studerede teologi på Kolding Internationale Højskole indtil 2002. Herefter tog han tilbage Pakistan og startede Rochester Christian Church Ministries of Pakistan (RCCMP), som han stadig er leder for. I dag bor han i Tyskland, fordi han har været nødt til at flygte fra Pakistan på grund af forfølgelse. Men han har gode folk til at lede projektet i Pakistan, og han vender tilbage, så snart han kan.

Seminarer – Fredag

Emil Rindom – Tværkirkeligt arbejde

Fredag 14:00-15:30 (Klasseværelse i Broen)
Jesus understregede tydeligt, at der kun er én kirke, ét legeme, men samtidigt findes der over 30.000 kirkeretninger i verden. Vi er kaldet til enhed midt i vores forskelligheder i både teologi og praksis, men det kan være svært at navigere i det kirkelige landskab. I dette seminar vil der blive diskuteret enhed, forskelligheder og muligheder, og Emil vil give sit bud på, hvordan vi lever som én kirke i en splittet verden. Kirken i Danmark står overfor store udfordringer, og vi har brug for at stå sammen med en fælles mission om at nå mennesker for Jesus.

Emil studerer teologi på Aarhus Universitet, ansat af YFC og leder for WAVE, som er tværkirkelige ungdomsgudstjenester i Aarhus. Emil er både en hjertelig og utroligt skarp person, som også er en dygtig underviser.

Peter Prothero: Åndens gaver

Fredag 14:00-15:30 (Højskolens auditorium)
Profeti, helbredelse, tungetale, udlæggelse af tungetale, at kunne skelne imellem ånder – Bibelen nævner mange af disse overnaturlige gaver, som Ånden giver. Men hvordan skal de forstås? Hvordan skal de søges? Og hvordan skal de udleves? Kom til et spændende seminar med Peter Prothero, som ikke blot vil undervise om Åndens gaver men også praktisere det. Måske du vil opleve at blive helbredt, at få et profetisk ord eller noget helt tredje til det her seminar?

Peter er senior pastor i Equippers Church, London – en kæmpe kirke spredt over fire lokationer og med en række gudstjenester om søndagen. Selvom han er præst i London, er han også leder af Kolding Internationale Højskole, og han rejser rundt og træner præster og underviser mange steder i verden. Han er en karismatisk præst, som alligevel har fødderne plantet på jorden.