Seminarer

Seminarer – Torsdag

Johannes Hansen – At blive voksen uden at blive kedelig

Torsdag 14:00-15:30 (Højskolen, Auditoriet)
Hvor ofte ser man ikke kristne brænde for Guds rige som ung, men ende i villa, Volvo og vovse? Hvad kan man gøre for at undgå at leve et kedeligt, mageligt liv, men i stedet leve radikalt i efterfølgelsen af Jesus? Hvordan kan man med sin tid, penge, hjem og drømme leve et risikofyldt, spændende liv til Guds ære?

Johannes er præst i Apostolsk kirke, Aalborg, tidligere landsleder for Apostolsk kirke i Danmark, tidligere kirkeplanter i Lemvig og er efterhånden et forbillede for mange unge, der nægter at spilde livet.

Anne-Sofie & Jonathan Bisgaard – Dating

Torsdag 14:00-15:30 (Broen, Klasselokale Øst)
Dating kan virkelig være overfladisk i vores kultur, men for os, der er kristne, er formålet jo meget større end bare at have det rart nu og her. Formålet er at finde ud af, om man skal giftes. Men hvordan gør man så lige det? Hvordan finder man den rigtige? Hvad med grænser – hvor langt kan man gå? Hvad med sex? Og hvad hvis man har været single længe?

Jonathan og Anne-Sofie blev gift sidste år og har et stort hjerte for at se andre lykkes i deres singleliv og parforhold. Anne-Sofie læser til lærer og er timelærer på Mariager Højskole. Jonathan sidder i arbejdsgruppen for Brighter, er unglærer på Mariager Højskole og en fremragende DJ.

Carsten Vang – Er Det Gamle Testamente troværdigt?

Torsdag 14:00-15:30 (Højskolen, Lokale 3)
Det Gamle Testamente – en oldgammel bog med masser af historier. Er det hele ikke bare en god historie, der er nogen, der har fundet på? Hvordan kan man overhovedet stole på noget så oldgammelt som Det Gamle Testamente? Er det overhovedet historisk troværdigt? Ja! Og det er der faktisk nogle ret gode historiske og arkæologiske argumenter for.

Carsten Vang er lektor i Gammel Testamente på Menighedsfakultetet, og er måske et af de dygtigste forskere inden for sit felt i vores land. Men sine mange publicerede artikler og sine mange år som underviser er han virkelig en mand, der har sit på det rene, og så er han desuden en inspirerende underviser.

Johannes Møller – Business og Gud

Torsdag 14:00-15:30 (Højskolen, Lokale 1)
Det er muligt at være en business-man, der tjener og elsker Gud! Men hvordan? Hvordan kan man stige i graderne og stadig leve i ydmyghed? Hvordan kan man blive én, der tjener mange penge og samtidigt giver mange penge til Guds rige? Og hvilke skridt skal man tage som ung for nogensinde at ende dér?

Johannes er direktør for JM INVEST og sidder i bestyrelsen for CReK-fonden, der hvert år udlodder mellem 1-4 mio. til kristne projekter om året. Han er en dygtig finansmand, der oplever sig kaldet til at tjene Gud med disse gaver, og så brænder han for at se flere – og særligt unge – træde ind i den samme tjeneste.

Seminarer – Fredag

Rasmus Jonstrup – Gymnasietro

Fredag 14:00-15:30 (Højskolen, Auditoriet)
Gymnasietiden – en tid med masser af fester, afleveringer, nye venner, druk, bagtalelse, byture og glemte madpakker hjemme i køleskabet. Hvor er Gud lige henne i alt det? Hvordan kan man overhovedet bevare troen, ikke bare levende, men brændende? Og hvordan kan man overhovedet gøre en forskel midt i alt det her?

Rasmus er konferenceleder for Brighter, ungdomspræst i Bethelkirken i Aalborg, teologistuderende på kandidaten i teologi på Aarhus Universitet og forfatter til bogen, Gymnasietro.

Anne Hørlyck – Hvis Jesus havde haft Instagram

Fredag 14:00-15:30 (Broen, Klasselokale Øst)
Vi har fået verdens bedste nyheder og de skal deles! Men hvordan trænger vi igennem støjen fra Netflix, Facebook og YouTube i kampen om verdens opmærksomhed? Dette seminar kommer til at fokusere på, hvordan vi kan bruge nye platforme, teknologi og kreativitet til at fortælle historien om Jesus i 2018.

Anne er kommunikationsansvarlig for Brighter, studerer Storytelling and Production i Aarhus, kommer i Aarhus Vineyard og er sindssygt dygtig til alt, hvad der har med kommunikation at gøre.

Clement Dachet – Kristent arbejde blandt muslimer

Fredag 14:00-15:30 (Højskolen, Lokale 3)
Kristendom og islam – stor forskel og alligevel mange ligheder. Hvordan kan man som kristen møde en muslim med forståelse og alligevel fortælle dem om Jesus? Nogle kristne flytter i ghettoer, hvor der er mange muslimer, netop for at møde dem med evangeliet. Andre flytter endda til udlandet som missionær for at møde dem i deres eget land. Men faktisk kan man også gøre en forskel i det hele normale møde med en dansk muslim.

Clement er opvokset i Nigeria, men bor i dag i Aarhus. Han er teolog, foredragsholder og nu også partnerkoordinator i Mission Afrika, som netop arbejder med mødet mellem kristne og muslimer.