TALERE

TALERE

Her kan du læse mere om talerne til formiddags- og aftenmøderne på Brighter 2022.

Rasmus Lund Jonstrup (Åbningsmøde)

“Guds Commitment til Os”

Glæd jer til Brighters åbningsmøde, hvor I skal høre Rasmus Lund Jonstrup tale! Rasmus er en blændende bibellærer og forkynder. Til daglig er han gift, far til en mega sød søn og lærer på Mariager Højskole, hvor han underviser på teologilinjen og står for brætspilsvalgfag. Derudover er han ved at færdiggøre sin ph.d. i teologi om prædikener – og så er han konferenceleder for Brighter! Rasmus elsker Jesus, brænder for at mennesker må opleve Gud og være udrustet til livets udfordringer. Så glæd jer til en spændende og levende forkyndelse med Rasmus!

Martin Bentsen (Torsdag formiddag)

“Commitment til Jesus"

Torsdag morgen får Brighter æren af et besøg af Martin Bentsen. Martin er tidligere kriminel, der både blev opgivet af hans egen familie og til sidst også af det danske samfund. Men en dag var der en kvinde, som fortalte ham om Jesus, hvilket forvandlede hans liv! I dag er Martin Bentsen præst i Oasekirken i Herning og lever glad med sin familie i Midtjylland. Glæd dig derfor til at høre Martins historie; en fortælling om vigtigheden af at være hengivet – committed – til Jesus!

Rebekka Kongsgaard (Torsdag aften)

“Commitment til Samfundet”

Torsdag aften laver Rebekka Kongsgaard comeback på Brighter! Hun er nemlig en af de tidligere ledere af konferencen og har derfor også tidligere prædiket flere gange på konferencen. Rebekka er tidligere ungdomsleder i Apostolsk Kirke og gift med nordmanden Christer Andersen. I dag er hun uddannet cand.soc. ved CBS i kommunikation og ledelse og ansat ved Netcompany. Derudover sidder hun i styrelsen for Dansk Ungdoms Fællesråd, hvor hun repræsenterer den kirkelige gruppering. Glæd jer til at høre Rebekka tale om vigtigheden ved også at være committed til samfundet.

Tobias Groen (Fredag formiddag)

“Commitment til Kirken”

Når vi når til fredag formiddag får vi fornøjelsen af at høre Tobias Groen dele Guds ord med os. Tobias er en 23 årig ung mand on fire for Gud. Han er ungdomsleder i Frikirken Randers for Skywalk, imens han studerer teologi på AlphaCrusis University College igennem Mariager Højskole som præsteaspirant. Tobias brænder for, at unge mennesker må opleve Jesus og få en levende relation til ham. Det kan dog være svært i dag, når der er så mange spændende ting, som fanger vores opmærksomhed, så kirke bliver kedeligt. Glæd jer derfor til at høre Tobias fortælle om, hvorfor Commitment til kirken er vigtigt. Det bliver SÅ godt!

Jimmy Hong (Fredag aften)

“Commitment til Frihed”

Som vores udenlandske hovedtaler i år er det os en ære at præsentere Jimmy Hong fra Tyskland! Jimmy er en ungdommelig, levende og bibel-elskende prædikant. Han er født som koreaner i Tyskland, hvor han i dag er gift og har to børn – her er han kendt som en fantastisk forkynder! Derudover er han vært på sit eget program på YouTube og som podcast, “Kontext ist King”, hvor han på fremragende vis som bibellærer forklarer svære bibeltekster ud fra versenes kontekst. Glæd jer til fredag aften, hvor vi får en levende prædiken fra Jimmy om commitment til frihed!

Paneldebat (Lørdag formiddag)

“Hvordan ser commitment ud i dit liv?”

Lørdag formiddag får vi lov til at overvære en spændende paneldebat imellem tre fantastiske mennesker, der kommer til at tage en snak ud fra spørgsmålet: ”Hvordan ser commitment ud i dit liv?”
Det kan kun blive godt!
Her er der lidt om de tre debattører:

Peter Würtz er skoleleder på Skipper Clement Skolen i Aalborg. Han er anerkendt som en dygtig, arbejdsom og sjov skoleleder. Derudover er han engageret i sin lokale kirke, Aalborg Citykirke, hvor han bl.a. er med til at uddele mad til byens udsatte. Han er også engageret i byen som træner i den lokale løbeklub og som speaker ved de fleste løb i Aalborg, inkl. Royal Run.

Martin Falch Rasmussen er 51 år og til daglig direktør i Enova Energy, en grøn vækstvirksomhed, som han startede i 2014, og som han i foråret har solgt til Andel Energi. Martin bor i Nødebo midt i Gribskov med sin kone, Eva, og sine 3 børn. De er en del af kirken i Nordsjælland, hvor han indimellem leder lovsang. Ellers elsker Martin at se film på hjemmebiografen, paddleboarde på eller vinterbade i Esrum Sø, læse bøger, fordybe sig i bibellæsning, lytte til Ólafur Arnalds og anden electronica og at tage på vandreture i de norske fjelde.

Maria Bentsen er en fantastisk kvinde! Hun er sjov, kærlig og lytter til Guds stemme. Hun er gift, mor til tre og tidligere køkkenchef på Mariager Højskole. Hun opsagde dog sin stilling denne sommer i tillid til, at dette var Guds vej for hende – selvom hun ikke vidste, hvad dette ville betyde for hendes fremtid. På nuværende tidspunkt er hun arbejdsløs, men stoler stadig på Gud. Der er få, der er så committede til Gud, og som tør at træde ud i tro som hende.

Simon Kajobsen (Lørdag eftermiddag)

“Commitment til Missionen”

Sidst, men ikke mindst, kommer Simon Jakobsen også på Brighter til afslutningsmødet og taler om Commitment til missionen. Simon er præst i Kirken og Kulturcentret i Vendsyssel, uddannet coach og en skarp forkynder! Han elsker en snak over en god kop kaffe, men nyder mindst lige så meget at bruge tid med sine børn. En særlig ting ved Simon er, at han brænder så meget for det, han prædiker om, at han har tendens til at fælde en tåre. Så glæd dig til at Simon Jakobsen skyder dig afsted fra Kolding med en oprigtig, stærk prædiken, der udruster dig til missionen!